Auto

Ford este cel mai mare exportator în Marea Britanie, iar GlaxoSmithKline este liderul importurilor

Ford este cel mai mare exportator în Marea Britanie, iar...

Autor: Dana Ciriperu

28.06.2016, 00:06 400

Ford România, al doilea constructor auto de pe piaţa locală, care controlează uzina de la Craiova, este cel mai mare exportator român în Marea Britanie (Regatul Unit şi Irlanda de Nord) în 2015, arată datele INS. 

Top cinci este format exclusiv din companii din industria auto şi a componentelor auto: Ford, Takata-Petri, Auto­mo­bile Dacia, Sews România şi Draexlmaier. 

Marea Britanie se află pe locul cinci în topul destinaţiilor de export pentru bunurile produse în România, cu un total al ex­porturilor de aproape 2,4 mld. euro în 2015, fiind depăşită de Germania, Italia, Franţa şi Ungaria. Marea Britanie are o pondere de 4,4% în totalul exporturilor după ce anul trecut livrările s-au majorat cu 10%. Principalele produse fabricate în România care ajung în Marea Britanie sunt maşini, aparate şi echipamente electrice şi componente ale acestora, articole şi accesorii de îmbrăcăminte şi automobile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO