Auto

Ford încetineşte producţia la Craiova şi reduce săptămâna de lucru la 3 zile

Ford încetineşte producţia la Craiova şi reduce...

Autor: Bogdan Alecu

28.08.2014, 16:06 341

Angajaţii uzinei Ford de la Craiova vor lucra 3 zile pe săptămână în septembrie ca urmare a reducerii producţiei atât de maşini B-Max, cât şi de motoare, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Volatilitatea pieţei auto europene care continuă să îşi revină după criza economică, precum şi diversificarea în ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vânzărilor modelului B-Max. În acest context, Ford România continuă să îşi adapteze volumul de producţie la fabrica din Craiova şi planifică pentru luna septembrie 9 zile fără producţie în secţia de Operaţiuni vehicule şi 9 zile fără producţie în secţia de motoare. Vom continua să monitorizăm piaţa şi să ajustăm volumele de producţie în funcţie de cererea existentă”, a spus Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Ford B-Max este al treilea cel mai bine vândut model la nivel european fabricat în România. Monovolumul de clasă mică ţi-a păstrat în primul semestru al acestui an locul trei în segmentul monovolumelor de clasă mică, cu toate că vânzările acestuia au scăzut cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, la puţin peste 31.500 de unităţi.

Pe de altă parte, atât Fiat 500L cât ţi Nissan Note, ocupanţii primelor două locuri din segment ţi-au majorat vânzările în acelaţi interval la 56.600 de unităţi, respectiv 37.800 de maţini. Citroen C3 Picasso, cu toate că a scăzut cu 12%, vânzările acestuia, de 30.300 de unităţi sunt tot mai apropiate de cele ale B-Max.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO