Auto

Ford prezintă la Bucureşti avantajele lui B-Max. Vezi aici ce îl face unic în segment

Ford prezintă al Bucureşti avantajele lui B-Max. Vezi aici ce îl face unic în segment

Ford B-Max

Autor: Bogdan Alecu

18.02.2012, 00:02 1388

Designerul Erika Tsubaki, parte a echipei Ford Europa care a proiectat noul B-Max ce urmează a intra în producţie de luna viitoare la Craiova a realizat în Capitală prima şedinţă foto în care prezintă principalele avantaje ale noului model raportat la concurenţă. Odată cu lansarea lui B-Max Ford lansează două premiere - odată noul motor pe benzină de 1,0 litri supraalimentat şi în trei cilindri, cel mai mic propulsor produs vreodată de Ford, dar şi primul automobil de clasă mică fără un montant central între portiere.

Portierele culisabile şi eliminarea montantului central au misiunea de a crea o deschidere de 1,5 metri lungime, ce permite atât manevrarea unor obiecte voluminoase precum anumite cutii cu mobilă de la Ikea sau scaunele pentru copii fixate pe bancheta spate. Astfel, cu toate că discutăm de un automobil de clasă mică proiectat pe platforma lui Fiesta, B-Max se apropie ca spaţiu de Focus, iar ca modularitate de C-Max.

Ford B-Max va fi cea mai avansată maşină la nivel tehnologic produsă până acum în România, lipsa montantului central implicând utilizarea de oţeluri speciale dar şi implementarea unor soluţii tehnice precum scaunele faţă cu centuri de siguranţă integrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO