Auto

Ford România a prezentat în avanpremieră noul Mondeo cu motoare "made in Romania". Galerie Foto

Ford România a prezentat în avanpremieră noul Mondeo cu motoare "made in Romania"

Ford România a prezentat în avanpremieră noul Mondeo cu motoare "made in Romania"

Autor: Bogdan Alecu

06.09.2014, 11:27 2089
Ford România, cel de-al doilea constructor de automobile prezent în România, care deţine la Craiova o uzină de motoare şi autoturisme, a prezentat cu ocazia Raliului Iaşiului în avanpremieră cea de-a patra generaţie a lui Mondeo. Acest este echipat în premieră cu două motoare produse în România, cel de 1,0 litri EcoBoost de 125 CP, ce echipează deja din 2012 modelul compact Focus, dar şi cel de 1,5 litri şi 160 CP.
 
Dacă cel de 1,0 litri va fi disponibil începând cu luna aprilie a anului viitor, cel de 1,5 litri este disponibil începând cu momentul lansării. Uzina de la Craiova va demara livrările în volume ridicate către cea din Valencia, unde este asamblat Mondeo, începând cu finalul acestei luni. Primele transporturi de motoare au demarat deja, în condiţiile în care uzina spaniolă se află în perioada de lansare a producţiei. 
Clienţii de pe piaţa locală vor putea comanda noul Mondeo, în versiunile cu cinci uşi şi break începând cu finalul acestei luni, când Ford România va iniţia campania de prelansare.

Noul Mondeova fi disponibil atât în versiunea Trend, cât şi în versiunea Titanium, iar gama de motorizări ca include dieselurile 2,0l TDCi de 150 şi 180 CP cu transmisie manuală şi automată cu dublu ambreiaj Powershift, Ecoboost de 1,5 litri şi 160 CP cu transmisie manuală şi automată şi 2,0 litri EcoBoost, de 203 şi 240 CP cu transmisie automată. 

Printre echipamentele disponibile pe noul Mondeo se numără Adaptive Headlamp LED (faruri autoadaptive cu LED), cea de-a doua generaţie a sistemului Sync şi tehnologia Inflatable Rear Seatbelts (centuri spate cu airbag incorporat).   

Lista de preţuri pentru noul Mondeo va fi disponibilă pentru România în cursul acestei luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO