Auto

Ford vrea să atace Duster pe o piaţă de 22 mld. € cu un SUV produs la Craiova

Ford vrea să atace Duster pe o piaţă de 22 mld. € cu...

Autor: Bogdan Alecu

23.03.2016, 00:07 4587

Americanii vor să producă la Craiova din toamna anului 2017 o nouă generaţie a SUV-ului de clasă mică Ecosport, care va concura direct cu viitorul Duster, aşteptat tot în a doua parte a anului viitor pe piaţa europeană.

„În cei 8 ani nu am putut să folosim întreaga capacitate de producţie de la Craiova aşa cum am avut iniţial în vedere. Construiţi aici unul dintre cele mai complexe vehicule şi de asemenea avansatul motor de 1,0 EcoBoost pe benzină. Ford urmează sa investească până la 200 de milioane de euro pentru a construi aici, la Craiova, SUV-ul de mici dimensiuni  EcoSport, din toamna anului 2017. De la acea dată, Craiova va deveni singura sursă de producţie pentru modelul EcoSport ce se va vinde în Europa“, a spus ieri la Craiova Jim Farley, cel de-al treilea CEO şi preşedinte al Ford Europa de când constructorul american a preluat oficial în martie 2008 uzina de la Craiova.

Ford are asfel în plan să atace direct segmentul SUV-urilor mici, cu preţuri de până la 20.000 de euro, cu viitorul EcoSport care va fi produs la Craiova intrând astfel în cursă directă cu Dacia Duster, produs la 140 km distanţă, în Mioveni. Miza anunţului de a produce în România viitorul SUV este cea de a intra pe o piaţă de peste 1,1 mi­lioane de ma­şini anual, cu o va­loare de cel pu­ţin 22 de mi­liar­de de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO