Auto

Foştii prezentatori de la Top Gear lansează o nouă emisiune care va fi difuzată pe Amazon Prime

30.07.2015, 15:05 5095
Jeremy Clarkson, fosta vedetă a emisiunii Top Gear, va realiza alături Richard Hammond şi James May un nou show auto, de data aceasta pentru serviciul Prime Instant Video al companiei Amazon, conform unui anunţ făcut joi de cei trei prezentatori britanici.
 
Clarkson, care a prezentat Top Gear din anul 1988, iar din 2002 alături de actualii săi colegi, şi-a încheiat primăvara aceasta colaborarea cu canalul de televiziune BBC, care deţine drepturile pentru emisiune, după ce o ieşire agresivă a vedetei britanice la adresa unui coleg a determinat compania să nu-i mai prelungească contractul.
 
Richard Hammond şi James May au ales la rândul lor să nu mai prezinte emisiunea Top Gear în urma incidentului.
 
O sursă apropiată celor trei a declarat pentru Wall Street Journal că negocierile pentru noua platformă care va găzdui noul show auto au fost extrem de intense, printre părţile interesate numărându-se şi Netflix . "Nu am văzut niciodată o cursă ca asta", a declarat sursa citată de ziarul american.
 
Noua emisiunea a celor trei prezentatori britanici va fi disponibilă pe  Amazon Prime Instant Video, un serviciu online care costă 99 de dolari pe an. Amazon deţine drepturile globale pentru noua emisiune, care va fi difuzată în premieră în SUA, Marea Britanie, Austria şi Germania, dar poate subînchiria formatul în zone unde serviciul online nu este disponibil.
 
Top Gear este cel mai vizionat show din istoria televiziunii, cu o audienţă globală de 350 de milioane de telespectatori, conform BBC.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO