Auto

Fostul şef Dacia a fost trimis în Rusia să oprească dezastrul de la Avtovaz, care a pierdut peste un miliard de dolari anul trecut

Fostul şef Dacia a fost trimis în Rusia să oprească...

Autor: Ştefan Stan

15.03.2016, 12:10 11738
Nicolas Maure, fostul preşedinte Automobile Dacia, îl va înlocui pe Bo Inge Andersson ca CEO al Avtovaz, cel mai mare producător de maşini din Rusia, scrie Reuters.
 
Candidatura lui Maure a fost propusă de alianţa Renault-Nissan, care deţine Avtovaz împreună acţionarul majoritar Rostec, o companie de stat din Rusia.  

Sub conducerea lui Andersson, Avtovaz a introdus o serie de modele mai ieftine de maşini şi a redus considerabil numărul angajaţilor.

Totuşi, lovită de o puternică devalorizare a rublei, Avtovaz şi-a adâncit pierderea netă de trei ori, la 74 de miliarde de ruble (1,05 miliarde de dolari) anul trecut. Pierderea vine şi în contextual unei pieţe auto în scădere în Rusia.

Nicolas Maure, un francez care între 2006 şi 2008 a fost directorul Uzi­nei Mecanica Dacia, a preluat în 2014 conducerea ope­ra­ţiunilor Automobile Dacia de la Mio­veni, după ce fostul director, Jérôme Olive, şi-a încheiat mandatul de patru ani.

Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires. În industria auto s-a angajat în 1988, întâi pentru producătorul de componente Valeo, iar din 1993 la Faurecia.

În cadrul Renault, Maure şi-a început activitatea în 2000, întâi ca director cumpărări piese şi accesorii, devenind apoi director plan calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques. După perioada petrecută în România între 2006 şi 2008 a devenit vicepreşedinte pentru Meca­ni­că al Renault-Nissan Purchasing Or­ga­niza­tion şi Director Performanţă Fa­bricaţie Renault, iar acum s-a întors la nivel local să conducă operaţiunile de aproximativ trei miliarde de euro ale companiei cu cea mai mare contribuţie în industria şi exporturile României.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO