Auto

Francezii arată că pot să producă maşini şi în altă parte, nu numai în România: Renault va produce modelele Duster şi Symbol în Iran, din 2018

Francezii arată că pot să producă maşini şi în...

Autor: Anca Olteanu

07.08.2017, 12:29 5269

Contractul a fost semnat între Renault, Organizaţia de Reconstrucţie şi Dezvoltare Industrială a Iranului (Industrial Development and Renovation Organization of Iran - IDRO) şi compania Partov Negin Naseh.

Producătorul francez va fabrica modele noi de maşini, va înfiinţa service-uri şi magazine de echipamente auto în Iran. Primele două modele, noul Renault Duster şi Renault Symbol, vor fi fabricate în Iran, din 2018.

Anterior, directorul general al IDRO, Mansour Moazzami, a declarat că producţia de maşini se va desfăşura în două faze, a doua urmând să înceapă din 2019 şi să dureze trei ani.

În cele două faze ale contractului, Renault va fabrica 300.000 de maşini în Iran, în fiecare an, a precizat Mansour Moazzami.

Renault deţine o participaţie de 60% din noul contract, iar celelalte părţi au câte 20%.

Producătorul francez investeşte în Iran după acordul de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancţiunilor. Înţelegerea a avut loc între Iran şi Grupul 5+1 (Rusia, China, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania) şi a intrat în vigoare din ianuarie 2016.

Renault a semnat deja acorduri cu Iran Khodro şi Pars Khodro, o subsidiară SAIPA, al doilea cel mai mare producător din Iran.

Renault a achiziţionat Dacia în 1999 şi în 2004 a lansat Logan. Ulterior, gama s-a extins cu modelul Logan MCV în 2006, Logan Van în 2007, Logan Pick-Up şi Sandero în 2008, apoi Duster în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO