Auto

Francezii de la RCR depăşesc pentru a doua oară businessul austriecilor de la Porsche

Jan Ptacek, care a preluat la mijlocul anului trecut conducerea RCR, vrea să menţină cota Dacia la o treime din piaţă.

Jan Ptacek, care a preluat la mijlocul anului trecut conducerea RCR, vrea să menţină cota Dacia la o treime din piaţă.

Autor: Bogdan Alecu

22.07.2015, 00:06 703
Renault Commercial Roumanie (RCR), di­vi­zia de comerţ auto a grupului Renault în România, care deţine vânzările şi importurile mărcilor Dacia, Renault şi Nissan pe piaţa locală, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 422 mil. euro, în creştere cu aproape 22% faţă de 2013.
 
Cu această valoare, RCR îşi păstrează primul loc în topul companiilor de comerţ cu automobile de pe piaţa locală, depăşind pentru al doilea an consecutiv businessul Porsche România.
 
Austriecii au raportat anul trecut un business de aproape 398 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, creştere care însă nu a fost suficient de mare pentru a depăşi businessul francezilor de la RCR.
 
Astfel, Grupul Renault ocupă atât prima poziţie în topul companiilor din România cu Automobile Dacia, care a depăşit OMV Petrom SA atât în 2013 cât şi în 2014 în ceea ce priveşte cifra de afaceri, cât şi prima poziţie în businessul de retail auto în România cu RCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO