Auto

GEFCO şi Talan pun bazele unui joint venture pentru a oferi noi servicii pentru piaţa auto bazate pe tehnologii inovative

GEFCO şi Talan pun bazele unui joint venture pentru a...

Autor: Roxana Rosu

15.06.2018, 12:51 216

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale în lanţul de aprovizionare şi liderul european în domeniul logisticii auto, şi compania franceză Talan vor crea o societate mixtă specializată în proiectarea şi comercializarea de soluţii pentru piaţa auto.

„Joint Venture-ul pe care îl lansăm cu TALAN va permite progresul decisiv pe piaţa logistică a automobilelor care este în mod drastic afectată de adoptarea pe scară largă a tehnologiilor digitale.Această colaborare între doi parteneri cu competenţe complementare se înscrie în strategia noastră de dezvoltare a inovării, fiind o oportunitate de creştere pentru noi.’’, a declarat Luc Nadal, preşedintele Consiliului de administraţie  GEFCO.

Acordul presupune crearea unei societăţi mixte care să permită celor doi parteneri să combine expertixa pe zona de logistică auto şi cea în tehnologii precum Internet of Things, inteligenţa artificială şi blockchain, precum şi metodele Agile.

‘’Această acord marchează o nouă etapă în colaborarea noastră pe termen lung. În momente ca acestea, care necesită o abordare îndrăzneaţă, construim noi oportunităţi de business oferind expertiza noastră tehnologică pe care o punem în valoare cu ajutorul competenţelor partenerilor noştri", a declarat Mehdi Houas, preşedintele Grupului TALAN.

GEFCO  este prezent în 47 de ţări, cu 300 de locaţii din întreaga lume incluse în reţeaua sa actuală şi având 13.000 de angajaţi la nivel global. GEFCO a raportat o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de euro în 2017.

Talan oferă consultanţă companiilor, oferind suport şi implementând planurile lor de transformare în Franţa şi în străinătate. Prezent pe patru continente, cu aproximativ 2.500 de angajati, grupul va genera venituri de 250 milioane de euro până la sfârşitul anului 2018. Compania TALAN îşi propune să recruteze 900 de angajaţi noi în 2018.

GEfco este prezent şi pe piaţa din România, unde a raportat o cifră de afaceri de 68,1 milioane de euro pentru anul 2017, în creştere cu 14% faţă de 2016.Transportul rutier a generat 42% din veniturile companiei, însă activităţile de transport feroviar, aerian şi maritim, alături de serviciile de depozitare şi serviciile vamale, au obţinut, de asemenea, rezultate bune şi au contribuit la creşterea cifrei de afaceri totală a subsidiarei din România.

Clienţii principali ai companiei provin din sectoare de activitate diferite, cum ar fi industria auto, FMCG, industria farmaceutică, electronice şi electrocasnice, producători industriali, echipamente şi utilaje grele, retail, agricultură şi echipamente agricole, şi includ companii precum Ford România, Automobile Dacia, Arctic şi Ductil SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO