Auto

Germanii de la Optibelt au investit peste 4 mil. euro în dezvoltarea fabricii de componente auto din Maramureş

Proprietarul companiei Optibelt Power Transmission este firma germană Deutsche Keilriemen GmbH, companie membră a grupului Arntz Optibelt.

Proprietarul companiei Optibelt Power Transmission este firma germană Deutsche Keilriemen GmbH, companie membră a grupului Arntz Optibelt.

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2022, 16:20 215

Producătorul de compo­nente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a finalizat în prima parte a acestui an o investiţie de 4,2 mil. euro într-o hală pentru linii noi de fabricaţie şi în dezvoltarea liniei de semifabricate.

Pentru S2/2022, Optibelt îşi programase finalizarea unei investiţii de 960.000 de euro în dezvoltarea liniei de semifrabricate, o investiţie de circa 1,9 mil. euro Îîntr-o linie de producţie de curele cu nervuri longitudinale pentru aparate de uz casnic, dar şi alte proiecte mai mici, de până la aproximativ 500.000 de euro.

Optibelt Power Transmission a avut în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 39,45 mil. euro, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a realizat în 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 60 mil. euro (293,7 mil. lei), potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finan­ţelor. Compania inten­ţionează să ajungă la 670 de oameni până la finalul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO