Auto

Germanii de la Stabilus şi-au dublat vânzările la fabrica de componente auto din Braşov

Germanii de la Stabilus şi-au dublat vânzările la...

Autor: Laurentiu Cotu

19.02.2015, 00:06 1617
Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus România, filiala locală a grupului german Sta­bi­lus, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 310,8 milioane de lei (apro­xi­ma­tiv 70 mil. euro), dublu faţă de anul precedent, datorită noilor proiecte, dar şi relocării din Germania a producţiei de amor­ti­zoare cu gaz, divizia Bloc-O-Lift.
 
În 2013, compania a avut o cifră de afaceri de 157,3 mil. lei (circa 35  mil. euro) şi un profit net de aproape 3,9 mil. lei (870.000 de euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor.
 
Anul trecut, compania a câştigat proiecte noi, pentru BMW şi Porsche.
 
În 2013, la fabrica din localitatea Sânpetru, judeţul Braşov, a fost de­ma­rată producţia de actuatoare (dispo­zi­tive electronice care deschid portbagajul auto­mobilelor cu ajutorul unei teleco­menzi) pentru modelele Porsche Macan şi Mercedes X156. Compania avea la finalul anului trecut aproximativ 690 de angajaţi, iar în acest an intenţionează  să mai recruteze încă 156.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO