Auto

Gigantul din curierat şi logistică DHL deschide un hub logistic în Bruxelles după o investiţie de 140 mil. euro

Gigantul din curierat şi logistică DHL deschide un hub...

Autor: Georgiana Mihalache

22.02.2018, 12:57 481

DHL Express, divizia de logistică şi curierat controlată de gigantul Deutsche Post (poşta germană), a deschis astăzi un hub de logistică în aeroportul din Bruxelles, în urma unei investiţii de peste 140 de milioane de euro. Prin acest nou hub, DHL Express îşi va mări capacitatea de patru ori în ce priveşte activitatea din Bruxelles şi va ajunge să livreze până la 42.000 de colete pe oră.

„Acest nou hub reprezintă o parte importantă pentru planurile de investiţie la nivel mondial şi va conecta de asemenea companiile din această regiune cu restul lumii”, a spus Ken Allen, CEO al DHL Express.

Prin această investiţie, DHL Express se adresează şi clienţilor din sectoare precum sănătate, tehnologie, automotive şi segmentul de e-commerce.

Hub-ul DHL are o suprafaţă de 36.500 de metri pătraţi, care include şi birouri, fiind unul dintre cele mai mari cinci centre din lume şi va funcţiona ca un hub internaţional şi de tranzit.

Cele 200 de locuri de muncă estimate să fie create până în 2020 au fost deja ocupate, astfel că în prezent sunt 1.200 de angajaţi în noul hub.

În România, DHL are trei terminale operaţionale la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Divizia expres reprezintă mai bine de jumătate din businessul DHL International România, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 245 mil. lei (peste 54 mil. euro). Cealaltă parte o reprezintă divizia Freight.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO