Auto

GM încearcă să devanseze închiderea fabricii de la Bochum, Germania, programată pentru 2016

Autor: Vlad Popescu

13.09.2012, 13:23 444

Grupul american încearcă să încheie urgent o înţelegere cu IG Metall, cel mai mare sindicat din industria germană, privind un plan de restructurare a activităţilor din Europa care include un acord final de închidere a fabricii din Bochum, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de WSJ.com.

GM vrea să poată anunţa planul înainte de sau simultan cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, a căror prezentare este programată pentru 31 octombrie, au afirmat sursele citate. Divizia europeană Opel va raporta o nouă pierdere financiară semnificativă pentru trimestrul în curs.

General Motors vrea să meargă în faţa acţionarilor cu un program final de disponibilizări agreat şi de sindicate, pentru a semnala că ia măsuri agresive pentru a stăvili pierderile de la Opel, au adăugat sursele.

Pe lângă închiderea fabricii de la Bochum, GM vrea să extindă programul de disponibilizări voluntare şi către angajaţii de la celelalte trei fabrici pe care le deţine în Germania.

Contactat de WSJ.com, purtătorul de cuvânt al Opel Johan Willems a afirmat că grupul nu a luat încă o decizie, iar negocierile sunt în derulare.

GM a programat închiderea fabricii de la Bochum pentru anul 2016, după încetarea producţiei la actuala generaţie Opel Zafira.

Închiderea fabricii ar genera economii de 2 miliarde de doalri pentru GM, a precizat uan dintre surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO