Auto

Grupul CTP, cel mai mare dezvoltator logistic, construieşte un depozit nou pentru Arctic şi extinde fabrica Faurecia

Grupul CTP, cel mai mare dezvoltator logistic,...

Autor: Bogdan Alecu

12.04.2018, 00:07 3349

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, dezvoltă la Căteasca, în apropiere de Piteşti, pe A1, un depozit de 20.000 mp pentru Arctic, unde compania va depozita producţia de la Găeşti, dar şi de la noua fabrică din Ulmi, Dâmboviţa.

Depozitul va fi gata în toamna acestui an, cel mai probabil în septembrie sau octombrie. Tot la Căteasca, CTP extinde fabrica Faurecia, iar aceasta va fi gata în mai anul viitor.

„Depozitul Arctic va avea o suprafaţă de 20.000 mp, iar extensia pentru Faurecia va fi de aproximativ 6.700 mp“, au spus oficialii CTP, care nu au dorit să ofere niciun alt comentariu.

La câţiva kilometri mai aproape de Piteşti, la Oarja, al doilea cel mai mare dezvoltator de spaţii industriale, WDP, construieşte 50.000 mp de depozite pentru CEVA Logistics care are contract cu grupul Pirelli.

România are potenţial pentru a deveni un hub de logistică în regiune, de unde să se livreze către ţările din regiune şi chiar către Turcia, iar anul acesta vor fi livraţi circa 650.000 de mp de depozite de clasa A, susţine Laurenţiu Duică, director al departamentului industrial Colliers International, prezent la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul conferinţei ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2018, organizată de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO