Auto

Grupul nipon Toyota recheamă aproape 3 milioane de maşini la nivel global din cauza unor defectiuni la sistemul de direcţie

Grupul nipon Toyota recheamă aproape 3 milioane de maşini la nivel global din cauza unor defectiuni la sistemul de direcţie

Autor: Marius Oncu

14.11.2012, 13:45 254

Toyota va rechema în service 2,77 milioane de autovehicule la nivel global, după ce descoperit defecţiuni la sistemul de direcţie şi la cel al pompei de apă, a informat, miercuri, grupul nipon, la o lună după ce a anunţat un alt program de rechemare, pentru 7,4 milioane de maşini.

Noul program de inspecţie şi remediere a defecţiunilor vizează unele modele hibrid şi pe benzină ale producătorului auto nipon, potrivit Bloomberg.

Prius şi Corolla se află printre modelele rechemate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Toyota. Grupul nu a fost informat, până în prezent, despre accidente rezultate în urma acestor defecţiuni.

Toyota nu a furnizat estimări privind costul programului.

Noua serie de rechemări vine în contextul eforturilor preşedintelui Toyota, Akio Toyoda, de a reconstrui reputaţia pentru calitate a producătorului auto.

Toyota a rechemat în service peste 10 milioane de maşini în 2009 şi 2010, iar în octombrie a anunţat că trebuie aduse în service 7,43 milioane de autovehicule produse de grup, din cauza unei defecţiuni care putea conduce la topirea şi chiar aprinderea butonului de închidere a geamurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO