Special / Salonul auto de la Frankfurt

Grupul Volkswagen a anunţat la Frankfurt cel mai ambiţios plan de electrificare a gamei şi pariază pe noi segmente. Galerie FOTO

13 sep 2017 Autor: Bogdan Alecu

Vezi galeria foto Vedeţi aici poze de la salonul auto de la Frankfurt. Galerie FOTO

Grupul Volkswagen a anunţat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un ambiţios şi amplu plan de investiţii de circa 20 de miliarde de euro în proiectarea şi lansarea de automobile cu zero emisii, urmând va fiecare dintre cele 300 de modele din cadrul concernului să aibă cel puţin o versiune electrică până în 2030.

Planul denumit Roadmap E prezentat de VW este considerat a fi cel mai complet din întreaga industrie auto. Planul nemţilor vine în condiţiile declanşării scandalului Dieselgate în urmă cu aproape doi ani, scandal ce a declanşat o luptă a statelor cu motorizările diesel şi o favorizare a maşinilor electrice care nu poluează aerului.

Pe de altă parte, spre exemplu, în timp ce marile capitale europene anunţă planuri concrete pentru a interzice maşinile diesel şi a lansa măsuri pentru reducerea poluării, Guvernul României transformă încet dar sigur piaţa locală într-un adevărat cimitir auto, contribuind la creşterea puternică a poluării, adoptând măsuri opuse celor din ţările occidentale şi încurajând importurile de rable care emit noxe mult peste standardele actuale, contribuind la îmbolnăvirea populaţiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
plan
, anunt
, frankfurt
, volkswagen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide