Auto

Guvernul a aprobat majorarea ecotichetelor pentru maşinile electrice la 20.000 de lei

Guvernul a aprobat majorarea ecotichetelor pentru...

Autor: Departamentul Social

26.08.2015, 18:21 834

Ordonanţa adoptată miercuri de Guvern modifică OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu.

Potrivit actului normativ, se majorează de la 12.000 de lei la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul pur electric.

Totodată, se instituie acordarea ecotichetului în cuantum de 5.000 de lei de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

Aceste finanţări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu, nefiind stabilit deocamdată ce fonduri vor fi alocate.

În 2013, AFM a derulat o sesiune de finanţare în cadrul căreia au fost alocate 100 de ecotichete pentru achiziţia de automobile electrice. Singurul solicitant care a beneficiat de reducerea de 12.000 de lei la cumpărarea unei maşini de acest tip a fost municipiul Moineşti, judeţul Bacău. În 2014 nu a mai fost derulată vreo sesiune de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO