Auto

Hakim Bouthera, Renault: Decizia de a elimina timbrul de mediu în 2017 a ras 30.000 de maşini noi din piaţă

Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie

Dacă ne uităm la economie, vedem cum salariile sunt tot mai mari, consumul creşte, produsul intern brut creşte. Trebuie să crească şi vânzările de maşini noi. Acum, spre exemplu, România trebuia să fie la un nivel de 250.000 de maşini noi vândute anual.

Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie Dacă ne uităm la economie, vedem cum salariile sunt tot mai mari, consumul creşte, produsul intern brut creşte. Trebuie să crească şi vânzările de maşini noi. Acum, spre exemplu, România trebuia să fie la un nivel de 250.000 de maşini noi vândute anual.

Autor: Bogdan Alecu

19.01.2018, 00:07 534

Pe fondul eliminării timbrului, în România au intrat aproape 570.000 de maşini şi utilitare uşoare second-hand, fapt catalogat drept „invazie“ de către jucătorii din piaţa auto locală, în condiţiile în care volumul este aproape dublu faţă de cel înregistrat în 2016.

Peste 30.000 de automobile în valoare de peste 450 mil. euro s-au evaporat anul tre­cut din piaţa auto locală pe fondul deciziei guver­nului de a elimina timbrul de mediu şi de a lăsa ca­le liberă impor­tu­rilor de maşini vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO