ZF 24

Honeywell deschide oficial cea de-a treia fabrică de componente din România. Cum arată una dintre cele mai moderne unităţi de producţie ale companiei americane. GALERIE FOTO

Honeywell deschide oficial cea de-a treia fabrică de componente din România

Honeywell deschide oficial cea de-a treia fabrică de componente din România

Autor: Bogdan Alecu

08.10.2013, 15:08 3222

Honeywell Transportation Systems a deschis oficial fabrica de plăcuţe de frână de la Ploieşti, la aproape un an de la demararea producţiei în noiembrie 2012, interval în care a produs aproape 2 mil. de unităţi.

Fabrica din Ploieşti şi-a început activitatea în noiembrie 2012, iar acum se apropie de obiectivul său privind realizarea unei producţii anuale de peste 10 milioane de plăcuţe de frână. Unitatea de fabricare a plăcuţelor de frână din România este prima fabrică Honeywell din Europa dedicată utilizării exclusive a tehnologiei de fabricaţie Hot Press pentru creşterea calităţii produselor, asigurarea eficienţei energetice şi reducerea termenelor de livrare pentru clienţii săi.

Noua unitate din Ploieşti a fost concepută pentru a avea o suprafaţă mai mare de 14.000 de metri pătraţi de construcţii acoperite şi va crea peste 300 de noi locuri de muncă în zonă până în 2015, în prezent având 220 de salariaţi. Fabrica foloseşte noile şi modernele maşini şi procese Hot Press pentru a produce plăcuţe de frână originale menite a satisface solicitările vehiculelor uşoare de pasageri, în mare parte pentru producătorii europeni de automobile.

Honeywell are în România peste 2.200 de angajaţi, incluzând fabrica turbo Transportation Systems şi operaţiunile în cadrul diviziei strategice Automation and Control Solutions (Soluţii de automatizare şi control) a Honeywell. Compania americană a făcut investiţii semnificative nu numai în procesul de fabricaţie, ci şi în centre de cercetare şi dezvoltare, precum şi în capacităţile de inginerie din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO