Auto

În Bucureşti circulă de 60 de ani tramvaie din Cehoslovacia

În Bucureşti circulă de 60 de ani tramvaie din...

Autor: Roxana Alexe

21.05.2014, 18:34 1788

Preşedintele Republicii Cehe a primit, miercuri, Cheia Bucureştiului de la primarul Capitalei Sorin Oprescu.

"România doreşte să dezvolte în continuare cu prietenie şi respect relaţiile pe care le-am avut cu Praga şi cu Cehia în general", a declarat, Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a mai arătat că speră ca, în viitor, să existe o colaborare în producţia de tramvaie între inginerii români şi cehi, precizând că, de 60 de ani, circulă în Bucureşti tramvaie făcute în fosta Cehoslovacie.

La rândul său, preşedintele Republicii Cehe, Milos Zeman, a urat cetăţenilor Capitalei "să intre în viitor printr-o poartă deschisă şi să aibă speranţă".

"Clădirea pe care am inaugurat-o ieri (marţi, n.r.) se numeşte Green Gate (poartă verde, în trad.). Aş vrea să urez primarului general şi cetăţenilor Bucureştiului să intre în viitor printr-o poartă deschisă şi să aibă speranţă, pentru că aş vrea să vă aduc aminte că verdele este culoarea speranţei", a spus Milos Zeman, care i-a oferit şi el un cadou primarului general - o farfurie aurită.

Clădirea de birouri Green Gate, construită de compania S Group Holding din Cehia, se află lângă Piaţa Chirigiu, are 11 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 31.000 de metri pătraţi. De sus până jos, la balconul fiecărui etaj se poate vedea multă verdeaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO