Auto

Încă o ţară europeană va interzice comercializarea automobilelor cu motoare diesel sau pe benzină din 2030

Încă o ţară europeană va interzice comercializarea...

Autor: Departamentul Economic

24.02.2019, 01:41 10863

Suedia va interzice după 2030 comercializarea automobilelor cu motoare cu combustie internă, conform unei declaraţii a premierului Stefan Löfven, citat de www.electrive.com

Suedia se înscrie astfel în tendinţa lansată de Norvegia, unde în jur de jumătate din parcul auto este format din maşini electrice, şi care a anunţat că va interzice vânzarea autovehiculelor pe benzină sau motorină din 2025, precum şi de Danemarca, care a anunţat interzicerea vânzărilor din 2030, aşa cum a făcut Suedia acum.

Marion Tiemann, expert în transporturi la Greenpeace spune că Suedia este cea de-a zecea ţară care a stabilit o astfel de dată concretă de interzicere a vânzărilor, alături de sate precum Marea Britanie şi Franţa.

Tiemann spune că Germania, unde se află o mare parte a producătorilor de automobile, nu se înscrie în această tendinţă, şi că ar putea rata, fără o dată de eliminare treptată a motoarelor diesel şi pe benzină, ţintele climatice pe care şi le-a propus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO