Auto

Începe să se simtă efectul "Maroc": Dacia opreşte producţia la Mioveni pentru două zile

 Începe să se simtă efectul "Maroc": Dacia opreşte producţia la Mioveni pentru două zile

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2012, 15:37 4736

Scăderea comenzilor, venită pe fondul lipsei unui nou model care să fie produs la Mioveni, a determinat conducerea Automobile Dacia să oprească pentru două zile produc]ia uzinei în datele de 30 martie şi 2 aprilie. În cele două zile, cei 13.500 de angajaţi ai companiei vor fi plătiţi cu 85% din salariu.

"Comenzile pentru Dacia au scăzut în ultimele luni din 2011 şi în primele luni din 2012. În acest context, este necesar ca Uzinele Dacia să îşi adapteze programul de producţie la nivelul comenzilor", a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Group Renault România.

Astfel, fabricaţia de vehicule este oprită vineri, 30 martie şi luni, 2 aprilie - anumite sectoare din Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia vor fi oprite pentru una sau mai multe zile în perioada 28 martie - 2 aprilie.

În acest interval vor fi oprite potrivit oficialilor Dacia asamblarea de automobile în uzina auto şi anumite sectoare din Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia.

Luna aceasta Renault a demarat producţia noului monovolum Dacia Lodgy la noua uzină din Tanger, Maroc. Uzina este proiectată pentru a produce întreaga gamă de modele a Dacia, în funcţie de cererea din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO