Auto

Industria s-a înviorat în august după două luni de scădere consecutivă

Industria s-a înviorat în august după două luni de...

Autor: Iulian Anghel

27.09.2017, 00:05 470

Industria a fost principalul motor al creşterii economice din semestrul I, dar în iunie şi iulie a înregistrat o încetinire, iar creşterea din august este prea firavă pentru a indica o expansiune sustenabilă.

Industria s-a mai înviorat puţin după două luni de scădere consecutivă (iunie şi iulie). Dar creşterile sunt destul de slabe pentru a prezice un început de expansiune sustenabilă, potrivit Barometrului Industrial publicat ieri.

În primul semestru din 2017 industria a avut o creştere puternică, de 7,3%, ceea ce, având în vedere ponderea sa de 23% în PIB, a determinat o contribuţie la creşterea economică de 1,7 puncte procentuale, peste comerţ, care, cu o pondere de 20% în PIB, a crescut cu 8% în primul semestru şi a contribuit la creşterea economică cu 1,5 puncte procentuale. Industria a fost, aşadar, în S1 principalul motor al creşterii (pe partea de resurse). În primele 7 luni din acest an, producţia industrială a crescut cu 8% faţă de acelaşi interval din 2016, dar a scăzut în iulie faţă de iunie cu 1,5%. De asemenea, în luna iulie 2017 producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 3% şi, astfel, deşi pe ansamblul primelor şapte luni avansul industriei a fost bun, iunie şi iulie au fost luni de scădere. Barometrul indică însă o uşoară redresare în august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO