Auto

Infrastructură de centenar: Peste 10% din drumurile din România sunt de pământ. „Distanţa dintre Arad şi Vaslui creşte în fiecare zi. Avem în anul centenarului regiuni care sunt uitate.“

 Ştefan Gadola, acţionar al EnergoBit Cluj.

Ştefan Gadola, acţionar al EnergoBit Cluj.

Autor: Roxana Petrescu

04.06.2018, 00:07 139

În anul centenarului, mai bine de 10% din drumurile Ro­mâniei sunt de pământ, iar la capitolul autostrăzi, în cel mai bun scenariu, România va avea anul acesta 800 de kilo­me­tri de autostradă în contextul în care lungimea „promi­siu­nilor“ din ultimii 25 de ani este de peste 10.000 de kilometri.

Statisticile arată că la 100 de ani de la Marea Unire, România nu a fost în stare nici măcar să îşi dubleze numărul de kilometri de drumuri. Astfel, fără a lua în calcul cei aproape 10.500 de kilometri de drumuri de pământ, România are o reţea de drumuri de circa 75.600 de kilometri în contextul în care datele de la 1915, cele mai apropiate de momentul Marii Uniri, arată că în România erau deja circa 44.400 de kilometri de drumuri şoseluite.

„Distanţa dintre Arad şi Vaslui, de exemplu, creşte în fiecare zi. Noi vorbim de 100 de ani de la Unire, dar Moldova este ruptă din cauza lipsei infrastructurii. Cred că suntem într-o criză a României. Avem în anul centenarului regiuni care sunt uitate“, spunea recent Ştefan Gadola, acţionar al EnergoBit Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO