Inginerii din Timişoara ai grupului german Continental lucrează la un sistem de alimentare fără cablu pentru maşini electrice

20 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Grupul Continental, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, va prezenta oficial în toamna acestui an în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie un sistem de încărcare wireless, prin inducţie, pentru automobile electrice. Acesta va permite alimentarea bateriilor prin simpla parcare pe un loc special echipat.
 
Centrul de inginerie din Timişoara al Continental este inclus în locaţiile în care compania dezvoltă tehnologii pentru maşinile electrice.
 
În acest an s-au pus bazele unui centru de competenţe pentru dezvoltare software, electronică şi de sistem pentru produse de încărcare a bateriei prin cablu, precum şi wireless. Iar din 2018, în Timişoara va funcţiona şi un centru de testare. Compania a implicat şi universităţi din ţară în aceste proiecte: Universitatea Politehnica din Timişoara şi Universitatea Politehnică din Bucureşti.
 
În locaţia din Timişoara, pentru proiectele dedicate autovehiculelor electrice lucrează peste 20 de specialişti în domeniu. Echipa se află în plină extindere şi caută experţi electronişti şi de sistem pentru a dezvolta viitorul industriei electrice auto în România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2017

 
Cuvinte cheie:
timisoara
, sistem
, masini electrice
, alimente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide