Auto

Înmatriculările de maşini second-hand au scăzut puternic în luna iulie

În total, înmatriculările de maşini second-hand importate au scăzut cu 7% în acest an, la aproape 120.000 de vehicule

În total, înmatriculările de maşini second-hand importate au scăzut cu 7% în acest an, la aproape 120.000 de vehicule

Autor: Bogdan Alecu

18.08.2014, 00:05 297
Numărul autoturismelor la mâna a doua importate şi înmatriculate pe piaţa locală a scăzut cu 23% în iulie comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la aproape 20.600 de unităţi.
 
Acesta este cel mai mare declin înregistrat într-o lună pe segmentul importurilor de maşini vechi din ultimii trei ani. O valoare mai mare a fost cea din ianuarie 2012, de 33%, atunci când s-a trecut la o nouă formulă de calculare a taxei de poluare. Mai mult, din cele 45 de mărci auto, doar şase au crescut pe piaţa se second-hand şi două au stagnat.
 
Cele mai mici scăderi au fost înregistrate de Volkswagen, Opel şi Ford, de 11%, 15% respectiv 20%. În total, înmatriculările de maşini second-hand importate au scăzut cu 7% în acest an, la aproape 120.000 de vehicule. Chiar şi aşa, tot sunt înmatriculate trei maşini vechi la una nouă.
 
De partea cealaltă pe segmentul înmatriculărilor de maşini noi, dintre cele 36 de mărci auto comercializate pe piaţa locală, 20 au înregistrat o creştere în primele şapte luni ale acestui an, potrivit datelor DRPCIV, în timp ce două au stagnat şi 13 au scăzut. Spre comparaţie, la finalul anului 2013, din mărcile vândute în România, numai 12 au închis anul pe plus. Din primele zece mărci cu cea mai mare creştere, şapte reprezintă branduri „de volum“ şi numai trei mărci premium sau de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO