Auto

INS: Comerţul auto a crescut cu 11,7% în primele 9 luni, serviciile pentru populaţie – cu 14,1%

INS: Comerţul auto a crescut cu 11,7% în primele 9...

Autor: Dan Straut, Mediafax

13.11.2017, 09:44 73

În perioada ianuarie-septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută cu 11,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 14,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,6%.

Comerţul auto a crescut cu 11,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+44%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,7%), comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,1% mai mare, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+18,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,3%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+10,6%) şi de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 16,4%.

În accepţiunea INS, cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO