Auto

INS: În primul trimestru din 2018, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 6,2%

INS: În primul trimestru din 2018, cifra de afaceri din...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

14.05.2018, 10:21 145

„În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2018 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 martie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+23,5%) şi la comerţul cu autovehicule (+14,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-8,1%) şi activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%)”, menţionează INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%.

„Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2018, comparativ cu luna martie 2017 a înregistrat o creştere cu 0,9% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,9%) şi la comerţul cu autovehicule (+9,5%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-14,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,6%)”, precizează INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2018 a înregistrat o creştere cu 3,5% faţă de luna martie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO