Auto

Între diesel şi electric, consumatorii conturează un nou trend: Gazul

Între diesel şi electric, consumatorii conturează un...

Autor: Roxana Mihalcea

22.07.2018, 10:39 7509

În prima jumătate a anului 2019, au scăzut semnificativ vânzările de maşini electrice şi hibride în Europa, din cauza distanţei limitate pe care o poate parcurge un automobil încărcat 100%. De asemenea, acest declin al vânzărilor este susţinut şi de reţeaua de încărcare deficitară.

În Germania, s-a înregistrat cel mai mare numărul de maşini electrice cumpărate, în contrast cu situaţia din Marea Britanie, unde vânzările au scăzut dramatic. În ansamblu, combustibilul alternativ l-a înlocuit treptat pe cel convenţional. Comparativ cu anul 2017, creşterile vânzărilor de autovehicule electrice au scăzut cu 21 %, potrivit EY.

În contextul noilor norme europene privind scăderea cantităţilor de emisii de dioxid de carbon ce întră în vigoare din anul 2020, miza a fost ridicată pentru marii producători de maşini din Europa.

Deşi maşinile ce folosesc compustibil diesel emit o cantitate mai mică de dioxid de carbon decât cele ce utilizează gazul, cererea pentru acest tip de autovehicule a scăzut. În acelaşi timp, este înregistrată o creştere a vânzărilor cu 16 % pentru maşinile cu instalaţii de gaz. Îngrijorarea cumpărătorilor privind interzicerea accesului în oraşe este minimă, în contextul costurilor mult mai reduse aduse de maşinile omologate pe gaz.

Producătorii de maşini, precum BMW AG, Daimler şi Wolkswagen, au declarat că vor lansa pe piaţă în următorii ani produse electrice, scopul final fiind o linie de producţie nouă de maşini cu baterii cu autonomie mare. 

În 2019, BMW va scoate pe piaţă o maşină mini complet electrică, la diferenţă de şase ani de la lansarea BMW i3.  Electric Mini va fi produsă în noua fabrică din China, de unde va fi exportată în showroom-urile din toată lumea.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO