Auto

Italienii pornesc „avalanşa” de SUV-uri – primele mărci vizate: Maserati şi Alfa Romeo - GALERIE FOTO

Italienii pornesc „avalanşa” de SUV-uri – primele mărci vizate: Maserati şi Alfa Romeo

Autor: Bogdan Alecu

16.05.2011, 17:25 1473

Profitând de cunoştinţele americanilor de la Jeep în ceea cepriveşte proiectarea de SUV-uri şi crossovere, grupul Fiat, caredeţine controlul asupra concernului Chrysler, are în plan intrareaîn forţă pe segmentul SUV-urilor şi crossoverelor premium cumărcile Maserati şi Alfa Romeo.

Site-ul publicaţiei germane AutoBILD oferă primele randări cu uncrossover Maserati, care ar urma să intre în competiţie cu BMW X5şi X6 dar şi Audi Q7 sau Mercedes-Benz ML. Viitorul crossoverMaserati va fi cel mai probabil dezvăluit în 2013, acesta fiind înprezent în stadiu de concept.

Viitorul model va prelua cel mai probabil sistemul de tracţiuneaintegrală de la Jeep Grand Cherokee, în timp ce motoarele vor ficele din gama actuală a Maserati şi Ferrari. Cel de-al doileaproiect de crossover al grupului italian îl constituie cel almărcii Alfa Romeo, proiect care va concura de această dată însegmentul SUV-urilor compacte, cu BW Tiguan, Audi Q3 sau BMWX1.

Ambele SUV-uri vor fi proiectate atât pentru a fi comercializatepe piaţa europeană, cât şi pe cea nord-americană, marcând astfelrelansarea brandului Alfa Romeo în Statele Unite. În prezentsingurele mărci din Italia prezente pe piaţa din SUA sunt cele delux, precum Maserati, Ferrari sau Pagani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO