Auto

La a doua încercare: Yazaki a luat ajutor de stat pentru fabrica din Brăila

La a doua încercare: Yazaki a luat ajutor de stat pentru...

Autor: Dana Ciriperu

07.03.2017, 00:05 4834

Producătorul de componente auto Yazaki, care avea cinci fabrici în Romania şi peste 6.800 de angajaţi la jumătatea lui 2015, a primit la finalul lunii decembrie a anului trecut apro­barea pentru un ajutor de stat de 15 mi­lioane de lei în vederea extinderii pro­ducţiei fabricii de la Brăila, cea mai nouă unitate deschisă de japonezi în Romania.

Acordul de finanţare a fost aprobat pe 21 decembrie, iar grupul japonez s-a an­gajat să creeze 830 de locuri de muncă. Valoarea totală a investiţiei la Brăila în acest proiect este de 19 mil. lei, po­trivit documentelor publice de pe site-ul mfinante.ro.

Yazaki a început producţia la Brăila în octombrie 2015, iar la finalul lunii iu­nie a anului trecut producătorul avea 1.344 de angajaţi şi "planuri de a creşte în continuare", potrivit unor date furni­zate anterior de reprezentanţii com­paniei. Aceasta a fost a doua încercare a Yazaki de a obţine ajutor de stat pentru fabrica din Brăila.

Japonezii au solicitat şi în 2014 un ajutor de stat în valoare de 21,6 milioane de lei pentru a dezvolta la Brăila o fabrică de cablaje auto. Cererea de atunci a fost însă respinsă, dar japonezii şi-au continuat planul de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO