Auto

Licenţa de funcţionare a Uber a fost suspendată în Sheffield, Marea Britanie

Licenţa de funcţionare a Uber a fost suspendată în...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

08.12.2017, 16:43 857

Consiliul local a transmis că suspendarea a venit după ce compania nu a răspuns cererilor în legătură cu managementul firmei. Astfel, serviciile Uber vor fi indisponibile începând cu 18 decembrie.

„Dacă alege să conteste suspendarea, poate continua să opereze până la termenul apelului. Dacă va decide să nu conteste, suspendarea va intra în vigoare”, au declarat reprezentanţii Consiliului oraşului Sheffield.

Decizia vine după una similară, care vizează transportul din Londra, unde a fost propus ca Uber să fie interzisă din cauza îngrijorărilor legate de securitate. Marea Britanie este cel mai mare hub european al Uber. Compania a decis să conteste deciziei de revocare a licenţei, iar apelul va avea loc pe 11 decembrie.

Uber susţine că a informat Consiliul pe 5 octombrie că numele pe care funcţiona licenţa trebuia schimbat în contextul în care persoana respectivă pleca din companie, dar Consiliul a spus că nu putea schimba numele, iar compania trebuie să aplice pentru o nouă licenţă.

„Deşi suntem în contact cu Consiliul, nu am primit corespondenţa la care se referă Consiliul pentru că a trimis scrisorile la o adresă incorectă”, menţionează Uber.

Uber precizează că dacă nu poate rezolva problema până pe 18 decembrie, va contesta decizia pentru a putea funcţiona în oraş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO