Auto

Marii fermieri pun la bătaie salarii care trec de 1.000 € pentru tractorişti

Marii fermieri pun la bătaie salarii care trec de 1.000...

Autor: Bogdan Alecu

12.11.2015, 00:05 2030
Tractoriştii moderni, cei care lucrează la marile ferme şi care operează tractoare de mare putere, de peste 200-300 cai-putere, au salarii chiar şi de 1.000 de euro net lunar, potrivit jucă­to­rilor din do­meniu. Salariile comparabile cu cele din transporturi - cu cele ale şoferilor de camion pentru transport internaţional -  sunt explicate de faptul că aceştia conduc tractoare foarte scumpe, unde con­trolul consu­mului de motorină este foarte important.
 
„Sunt operatori care au peste 1.000 de euro lunar în medie, cei care lucrează şi cei pe combină. Companiile agricole au o grijă imensă faţă de operatorii lor. Sunt inclusiv competiţii interne legate de cantitatea de motorină utilizată. Sunt fermieri care practică acest sistem de mo­tivare. Tractoriştii moderni sunt plă­tiţi bine deoarece ei trebuie să aibă grijă de utilaje foarte scumpe. Înainte, cu tractoarele româneşti mergeau pe ele până cădeau“, explică George Stan­son, directorul utilajelor Case pe re­giunea bal­canică. În plus, tractoarele mo­derne dis­pun de scaun pe pernă de aer, aer con­diţionat şi sistem audio, con­diţiile de lu­cru fiind mult diferite faţă de cele din ve­chile tractoare româneşti pro­duse la Braşov.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO