Auto

Maşina care ar fi putut revoluţiona industria auto: Schlörwagen

Maşina care ar fi putut revoluţiona industria auto:...

Autor: ProMotor

19.10.2014, 19:02 1650

Cu doar câteva luni înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, un neamţ a creat maşina care ar fi putut revoluţiona felul în care privim astăzi automobilul personal. Denumit Schlörwagen, vehiculul experimental de la sfârşitul anilor ’40 ar putea astăzi să râdă în hohote la coeficienţii aerodinamici ai maşinilor de serie care se cred eco.

Românul Aurel Perşu a pus bazele aerodinamicii în lumea auto în anul 1924 cu primul automobil aerodinamic din istorie. Dar dacă dăm pe repede-înainte până la câteva luni înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial, vom observa că ideea românului Perşu a fost dusă la extrem prin ceea ce s-a numit Schlörwagen.

Creat de inginerul german Karl Schlör, vehiculul experimental a fost prezentat pentru prima dată publicului de la Salonul Auto Internaţional Berlin din 1939 şi a primit rapid porecla de „Oul din Göttingen”.

Mai multe detalii şi fotografii pe promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO