Auto

Mercedes a lansat la Geneva cel mai scump SUV din lume: Preţul porneşte de la 500.000 de dolari. FOTO

Cum arată cel mai scump SUV din lume

Cum arată cel mai scump SUV din lume

Autor: Ştefan Stan

07.03.2017, 18:38 2545

Mercedes-Benz vrea să câştige pe popularitatea maşinilor ultra-luxoase de teren, cu un nou SUV Maybach, cel mai scump produs vreodată, scrie Bloomberg.

Mercedes-Maybach G-Class 650, lansat la Salonul Auto de la Geneva, va avea un preţ de început de aproximativ 500.000 de dolari, fiind cel mai scump vehicul sport utilitar comercializat.

Aceasta este noul pariu al Daimler pentru extinderea liniei de top Maybach, marcă reînciată în condiţiile în care cererea pentru modele de top, ultra-scumpe, a explodat în ultima perioadă.

Noul SUV va fi produs în 99 de exemplare, şi va avea un motor V12 şi un acoperiş retractabil.  

”Această maşină îndeplineşte cele mai aspre cereri pe piaţa de lux, şi totuşi are toate elementele care fac din clasa G un adevărat off-road-er”, a spus Gunner Guethenke, care conduce divizia de SUV-uri de la Mercedes.  

După ce s-a luptat pentru mai mulţi ani să susţină o nişă pentru Maybach, Mercedes a revitalizat brandul din anii ’30 în 2014 şi l-a extins cu mai multe adaptări opulente şi spaţioase ale modelelor populare, precum limuzine cu trei rânduri sau cu maşini de capotabile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO