Auto

Mercedes a realizat în martie cele mai bune vânzări din istoria companiei

Mercedes a realizat în martie cele mai bune vânzări...

Autor: Anca Dumitrescu

04.04.2014, 18:36 815

Livrările Mercedes-Benz au urcat în martie cu 13%, la 158.523 de maşini şi SUV-uri. În Europa, livrările producătorului german au crescut cu 7,6%, cu un avans de 20% pe piaţa britanică, peste ritmul pieţei, de 18%. În SUA, livrările au urcat cu 11% în martie.

În primul trimestru, vânzările au atins un nou maxim de 374.276 de maşini şi SUV-uri, fiind cu 15% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

În urma informaţiilor, acţiunile Daimler, compania mamă a Mercedes-Benz, au crescut cu 1,7%, la cel mai ridicat nivel interbancar atins după 11 decembrie 2007. În acest an, titlurile Daimler au avansat cu 13%, conferind grupului o capitalizare de piaţă de 75,9 miliarde de euro.

Mercedes-Benz a înregistrat în ultimele nouă luni creşteri ale vânzărilor de peste 10%, datorită cererii pentru automobile compact şi Clasa E.

Producătorii germani de vehicule de lux Mercedes-Benz, BMW şi Audi beneficiază de redresarea pieţei auto europene, după declinul ultimilor şase ani. În Marea Britanie, vânzările auto au atins în martie cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu.

Mercedes-Benz are în plan lansarea a 30 de noi modele până în 2020, pentru a redobândi poziţia de lider pe piaţa automobilelor de lux, de la BMW. Audi se află pe locul al doilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO