Auto

Mercedes-Benz a devansat Audi şi a devenit al doilea mare producător de maşini de lux

Mercedes-Benz a devansat Audi şi a devenit al doilea...

Autor: Anca Dumitrescu

10.09.2015, 19:18 1792

În intervalul ianuarie-august, Mercedes, deţinută de grupul Daimler, a vândut 1,19 milioane de vehicule, cu 10.880 de unităţi mai multe decât cele 1,18 milioane unităţi comercializare de Audi, divizie a Volkswagen.

Este pentru prima oară din 2010 când Mercedes reuşeşte să depăşească vânzările Audi, în termeni anuali.

Mercedes a profitat de creşterea vânzărilor sedan-ului Clasa C şi a vehiculelor SUV, precum şi de piaţa chineză, unde a fost singurul dintre cei trei mari producători de automobile de lux din lume care a înregistrat creşterea livrărilor.

"Anticipăm că Mercedes va devansa Audi în 2015 şi va rămâne înaintea acesteia în următorii doi ani", a declarat Marc-Rene Tonn, analist la Warburg Research în Hamburg.

El a arătat că Mercedes beneficiază în China de două modele care se vând bine, versiunea lungă a sedan-ului clasa C şi GLA.

Chinezii sunt reticenţi să cumpere maşini noi pe fondul volatilităţii pieţei de capital şi a încetinirii creşterii economice. În iulie, vânzările de vehicule de pasageri au scăzut în China, cea mai mare piaţă auto din lume, la cel mai redus nivel din ultimele 17 luni, revenind în august cu un avans de 0,6%, datorită discount-urilor şi a unor stimulente precum asigurările subvenţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO