Auto

Mercedes vrea să intre pe unul dintre cele mai competitive segmente de piaţă cu un model pick-up

Mercedes vrea să intre pe unul dintre cele mai...

Autor: Alexandru Nanu

01.04.2015, 17:01 397

Mercedes-Benz, al doilea mare producător de vehicule de lux la nivel mondial, a anunţat săptămâna trecută că va construi un model pick-up, o veste surprinzătoare având în vedere că segmentul vizat este unul extrem de competitiv la nivel mondial, scrie Business Insider.

Potrivit Wall Street Journal, Mercedes este în discuţii cu Nissan pentru a folosi o caroserie asemănătoare cu cea de la modelul Navara. Conform aceloraşi surse, nemţii de la Mercedes ar fi în tratative pentru a utiliza fabricile Nissan.

Cele mai multe elemente ale camionetei ar urma să fie proiectate de cei de la Mercedes-Benz (sistemul de propulsie, interiorul şi alte elemente).  

Mercedes nu este, totuşi, un constructor fără experienţă pe acest segment. Modelul G-Class al companiei este unul dintre cele mai utilizate vehiculele militare din lume.

Generaţia actuală de Nissan Navara a fost pusă în vanzare în unele părţi ale lumii în 2014, deşi piaţa americană este blocată cu predecesorul său, mai vechi de mai bine un deceniu.

Mercedes ţinteşte ca pieţe de desfacere pentru noul model Europa, Africa de Sud, America Latină şi Australia. Asta înseamnă că modelul Mercedes va trebui să se confrunte cu Volkswagen Amarok lui şi Toyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO