Auto

Michelin: În Serbia primim autostradă la poarta fabricii

Michelin: În Serbia primim autostradă la poarta fabricii

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2012, 00:06 4405

Michelin va investi 170 mil. euro în extinderea fabricii de anvelope Serbia, unde va crea 700 de noi locuri de muncă, după ce guvernul de la Belgrad le-a promis că le va duce autostrada "la poarta uzinei".

"Nu putem comunica acordul cu statul sârb, dar putem spune că include proiecte legate de infrastructură, vom avea o autostradă foarte aproape de uzină, vor exista noi proiecte energetice şi un pachet de susţinere financiară. Este un tip de pachet pe care l-am avea în discuţie oriunde în lume pentru dezvoltarea unui astfel de proiect sustenabil pe termen lung", a spus Eric Faidy, preşedintele Michelin pentru România şi Balcani. El a subliniat că în continuare România este pe lista scurtă a companiei pentru o eventuală extindere.

Michel Rollier, şeful grupului francez, declara la Bucureşti în luna decembrie a anului trecut că Michelin are în plan extinderea producţiei în Europa de Est, care să deservească piaţa europeană, "în cărţi" fiind şi România. Înainte de a investi, Rollier a subliniat că Michelin trebuie să se asigure că are infrastructura necesară, energie, posibilitatea de a importa materie primă şi a exporta produsele finite şi suportul autorităţilor locale, inclusiv pentru un ajutor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO