Auto

Milea, Opel: Declaraţiile Guvernului alimentează situaţia de incertitudine şi afectează consumul

Milea, Opel: Declaraţiile Guvernului alimentează...

Autor: Bogdan Alecu

28.11.2013, 00:08 205
Stabilitatea fiscală şi un discurs mai temperat al clasei politice cu privire la taxe şi impozite care se vor concretiza sau nu ar putea ajuta mai mult consumul şi implicit piaţa auto, aflată acum în cel de-al şaselea an consecutiv de scădere.
 
Creşterea exporturilor, imaginea de „Tigru din Europa de Est“ şi  cel mai rapid ritm de creştere economică din Uniunea Europeană din ultimii doi ani în cel de-al treilea trimestru generează pentru constructorii auto la nivel mondial o imagine că economia României este într-o stare foarte bună şi implicit vânzările de maşini noi ar trebui să crească într-un ritm accelerat, nu să scadă, cum se întâmplă în realitate.
 
„Din nefericire mulţi dintre indicatorii pe care îi judecă un producător cum este Opel sunt favorabili unei imagini cum este cea de „Tigru din Est“, cu o creştere puternică industrială în topul economiilor europene. Adunând două sau trei astfel de informaţii, care sunt traduse în procente, foarte puţini dintre cei care le privesc au pedanţa de a se uita la cifre absolute. La cifre absolute, chiar şi cu aceste creşteri explozive ne aflăm într-o zonă critică cu ţara“, spune Cristian Milea, country manager al Opel pentru România.
 
În ultimii şase ani piaţa auto locală a pierdut aproape 80% din vânzări, iar în acest an mai mulţi jucători din auto estimează că piaţa va atinge minimul ultimelor două decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO