Auto

Miliardarul chinez care deţine brandul Volvo a cumpărat 10% din compania-mamă a Mecedes-Benz

Miliardarul chinez care deţine brandul Volvo a cumpărat...

Autor: Alex Ciutacu

24.02.2018, 11:53 4094

Fondatorul Zheijang Geely Holding Group a acumulat participaţii în compania Daimler – compania mamă a Mercedes – în valoare de 9 miliarde de dolari, aceasta transformându-se în cea mai mare investiţie a unei companii chinezeşti într-un producător auto de talie mondială, potrivit Bloomberg.

Li Shufu a cumpărat 9,7% din companie prin intermediul grupului Geely, o companie de producţie automobile deţinută şi gestionată chiar de el, potrivit unei declaraţii din partea companiei.

Anunţul cu privire la investiţie a marcat „forajul” chinezilor în producătorii de automobile şi încheie luni de speculaţie. Compania deţine deja grupul Volvo Cars AB – brand a cărui modele au fost modernizate şi oferă o alternativă populară la automobilele germane de lux.

„Această investiţie deschide mai larg calea produselor Daimler către piaţa din China”, a transmis Frank Biller, un analist din Stuttgart.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO