Auto

Milos Vujanovic, Automobile Bavaria Group: La Arad şi Timişoara este greu să mai găseşti şi să păstrezi oamenii calificaţi tehnic

Milos Vujanovic, Automobile Bavaria Group: La Arad şi...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2016, 14:24 467

Lipsa forţei de muncă, în special a personalului calificat din punct de vedere tehnic determină companiile din vestul ţării să caute resurse în centrul Transilvaniei şi în Moldova, spune Milos Vujanovic, vicepreşedinte, Automobile Bavaria Group, prezent la conferinţa ZF Industria Auto: Motorul Economiei Româneşti.

"La Arad şi Timişoara este greu să găseşti şi să păstrezi oamenii calificaţi tehnic. Foarte mulţi dintre aceştia au plecat în Germania. Pentru că nu găsim muncitori calificaţi în zonă trebuie să mergem după ei în centrul Transilvaniei şi în Moldova."

În momentul de faţă avem 800 de angajaţi în România şi 12 locaţii pentru BMW. Deocamdată nu avem în plan extinderea, dar discutăm despre posibilitatea aducerii de alte branduri.

 

Ce a mai spus Milos Vujanovic:

Marca BMW a avut o creştere de 20% anul trecut pentru brandurile nostre, iar în primele patru luni ale acestui an avem o creştere de 49% pe zona premium.

Pentru a ne dezvolta ca grup in zona premium, ne extindem dealerii. Anul acesta vom vinde 1.000 de maşini uzate, iar marja este incomparabilă faţă de cele noi.

În România deţinem 70% din piaţa BMW .

Există multe prejudecăţi legate de România şi de Europa e Est în general până când cineva vine aici şi vede cum arată şi ce potenţial are. E păcat ca nu există mai multe autostrăzi. Pentru business, pentru turism. Vara nu poti ajunge de la Bucureşti la Sinaia sau Braşov sub 3 ore. Şi e păcat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO