Auto

Mininistrul Transporturilor: Partea sârbă a decis să nu mai susţină proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo

Mininistrul Transporturilor: Partea sârbă a decis să...

Autor: Anca Olteanu

25.05.2017, 15:45 327

„În cursul anului trecut, Guvernul a solicitat în mai multe rânduri întâlniri cu partea română pentru a promova şi a dezvolta acest proiect. Din istoricul pe care l-am primit în cadrul ministerului, se pare că partea română, conducerea ministerului de la acel moment, să zicem că nu a dat curs invitaţiei, nu au existat întâlnirile între guvernul sârb şi guvernul român pe partea de dezvoltare şi de implementare a acestui proiect”, a declarat ministrul Transporturilor, după o întâlnire de lucru cu premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, în luna februarie a avut loc, la Ministerul Transporturilor, o întâlnire pe tema proiectului Timişoara-Pancevo între un secretar de stat de la Ministerului Transporturilor şi omologul lui însoţit de o delegaţie.

„În data de 2 martie am promovat memorandumul în Guvern pentru semnarea acordului între guvernul sârb şi guvernul român pentru promovarea acestui proiect. În cele din urmă, autorităţile sârbe au decis, când s-a întrunit comisia româno-sârbă, pe proiectul respectiv să nu mai susţină acest proiect”, a adăugat Cuc.

Mai mult, pentru semnarea acordului Timişoara-Pancevo, Ministerul român al Transporturilor a trimis un secretar de stat în Serbia, care a discutat cu reprezentanţii ministerului Transporturilor şi cei ai Ministerului Fondurilor.

„Noi, în acest mandat, am făcut toate demersurile să realizăm acest proiect. Ba, mai mult, ulterior aprobării în guvern a memorandumului care viza acordul de parteneriat între cele două state pe proiectul Timişoara-Pancevo, am şi trimis un secretar de stat în Serbia, pentru a semna acest acord. A stat patru zile şi a avut discuţii şi cu reprezentanţii de la Ministerul Fondurilor din Serbia şi cu reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor. În cele din urmă, partea sârbă a luat decizia să nu mai susţină acest proiect”, a explicat Cuc.

De cealaltă parte însă, Ministerul Construcţiilor, Transporturilor şi Infrastructurii al Serbiei anunţase, luni, că „Serbia a sprijinit proiectul de construire a unei autostrăzi care să lege Serbia şi România şi l-a considerat unul strategic, doar că Ministrul Transporturilor din România nu a aprobat în timp util începerea proiectului”.

Premierul Grindeanu a declarat, în martie, că a fost deblocat proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo, iar pe următorul exerciţiu bugetar se va intra la execuţie pentru acest tronson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO