Auto

Ministrul Transporturilor: Licitaţia pentru noul terminal de la Otopeni va fi lansată peste o lună

Ministrul Transporturilor: Licitaţia pentru noul...

Autor: Laura Albu

24.08.2019, 18:03 936

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, sâmbătă, că licitaţia pentru noul terminal de la Aeroportul Otopeni va fi lansată peste o lună.

Ministrul a reluat nemulţumirile privind gestionarea fondurilor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi a anunţat că va lansa noi investiţii şi va înainta peste o lună licitaţia pentru noul terminal de la Aeroportul Otopeni.

"Compania Aeroporturi Bucureşti este una dintre cele mai profitabile ale Ministerului Transporturilor şi mă doare să văd că rămân cu banii în conturi la sfârşitul anului şi nu îi cheltuie pe investiţii aşa cum ar trebuie. S-au semnat obiective importante, cum ar fi modernizarea pistei 2, obiectivele de infrastructură aeroportuară. Suplimentar am primit bani de la MFP, bani pentru exproprieri pentru noul terminal. Vom intra în Guvern cu HG pentru exproprieri, iar domnul director de la aeroport m-a informat că undeva cam într-o lună de zile va lansa execuţia şi proiectarea pentru noul terminal astfel încât să se prezinte firmele la licitaţie şi să dăm drumul la treaba aşa cum trebuie", a afirmat Răzvan Cuc, la Antena 3.

Acesta a explicat că există proiecte în desfăşurare şi pentru Aeroportul Băneasa.

"Aşteptăm desemnarea câştigătorului pentru că atât legătura de cale ferată cât şi aeroportul Băneasa au fost condiţii impuse de UEFA pentru România pentru meciurile care se vor desfăşura în Bucureşti începând cu luna iunie a anului următor. După aceea Băneasa va primi şi o altă utilizare, în sensul că există posibilitatea ca anumite zboruri să fie rutate pe Băneasa", a adăugat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO