Auto

Municipiul Iaşi va cumpăra autobuze noi cu ajutorul unui împrumut de la BERD

Municipiul Iaşi va cumpăra autobuze noi cu ajutorul...

Autor: Dan Straut

05.12.2016, 15:19 165

„Noile autobuze sunt în conformitate cu legislaţia Euro 6 privind emisiile motoarelor diesel. Ca parte a proiectului, BERD va mobiliza, de asemenea, un grant de 250.000 de euro pentru a permite municipalitătii să creeze o companie de transport care va funcţiona pe principii comerciale, un plan ce are la bază îmbunătătirea calităţii serviciilor de transport public”, se arată în comunicatul BERD. Banca va susţine şi înfiinţarea unei autorităţi de reglementare pentru a gestiona serviciile de transport public din zona metropolitană Iaşi.

Matteo Patrone, directorul regional pentru România şi Bulgaria al BERD, a declarat că prin intermediul acestui proiect „banca va sprijini oraşul în procesul de îmbunătăţire a calităţii serviciilor de transport urban, în special în ceea ce priveşte timpul de călătorie, aglomeraţia, poluarea, calitatea facilităţilor de transport, precum şi siguranţa rutieră”.

„Obiectivul nostru este de a continua modernizarea infrastructurii urbane, care este esenţială pentru calitatea vieţii în municipiul Iaşi. Prin finanţarea unor proiecte de imbunătăţire a serviciului de transport public, BERD sprijină administraţia locală în eforturile sale de a investi într-un oraş modern şi o destinaţie turistică de top din România”, a declarat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Acest împrumut către Municipiul Iaşi reprezintă al treilea proiect din cadrul Programului de Finanţare pentru Dezvoltarea Transportului Urban/Regional (Framework for Sustainable Mobility and Access to Road Transport - SMART), care finanţează îmbunătăţirea infrastructurii şi a serviciilor de transport public în România. Proiectul este, de asemenea, în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului care se axează pe modernizarea sistemului de transport public, plan elaborat cu sprijinul BERD.

BERD, un investitor instituţional de top în România, a investit peste 7,3 miliarde de euro în ţara noastră şi a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO