Auto

Nemţii de la Hella produc la Timişoara componente pentru maşini de peste 100.000 de euro

Nemţii de la Hella produc la Timişoara componente...

Autor: Bogdan Alecu

27.04.2015, 00:05 3909
Hella România, unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de circa 190 mil. euro şi 2.300 de salariaţi, produce şi dezvoltă în centrele sale din Timişoara şi Arad componente electronice pentru maşini din segmentul de lux şi sport cu preţuri de peste 100.000 de euro.
 
Printre acestea se numără proiectarea şi dezvoltarea senzorului de ploaie pentru BMW i8, unul dintre cele mai avansate tehnologic modele produse de constructorul bavarez, al cărui preţ pleacă de la circa 120.000 de euro fără TVA. Mai mult, compania a lucrat şi la proiectul farurilor inteligente ce echipează automobilul Audi A8, una dintre cele mai bine vân­dute limuzine de lux din lume, al cărei preţ cu TVA poate depăşi chiar şi pragul de 200.000 de euro.
 
De asemenea, com­pania produce senzori de ploaie pentru camioanele MAN şi Scania, în Ro­mânia fiind dezvoltat primul astfel de senzor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO