Auto

Nemţii de la Kirchhoff au făcut o fabrică de caroserii de 12 mil. euro la Craiova

Autor: Mediafax

25.04.2012, 14:39 834

Producătorul german de sisteme de caroserii auto Kirchhoff a inaugurat miercuri, la Craiova, prima fabrică din România şi va produce cea mai mare parte din componente pentru noul Ford B-Max, până la sfârşitul anului urmând să fie angajate circa 200 de persoane.

Oficialii Kirchhoff Automotive au afirmat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu presa că fabrica de la Craiova, situată lângă unitatea de producţie Ford, a fost construită în doar 11 luni de o echipă de angajaţi Kirchhoff Automotive din Germania, Polonia, Ungaria şi Irlanda, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Investiţia este de circa 12 milioane de euro.

În prezent, în fabrică muncesc aproximativ 70 de angajaţi, urmând ca producţia să fie lansată la jumătatea lunii mai.

Noua unitate se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi pe platforma industrială din Craiova şi va avea aproximativ 200 de angajaţi până la sfârşitul anului.

Preşedintele Kirchhoff Automotive, Arndt Kirchhoff, a declarat, prezent la eveniment, că în prezent compania are aproximativ 10.000 de angajaţi şi producţia împărţită în 29 de fabrici din 12 ţări.

El a precizat că cei aproximativ 200 de angajaţi vor lucra cu echipamente moderne pentru Ford B-Max, iar componentele de fier masiv provin de la fabrica Kirchhoff din Ungaria, sunt finisate la Craiova şi ulterior asamblate în vehicule auto produse în fabrica Ford.

"Industria automobilelor este una din industriile de vârf, cu efecte pozitive asupra dezvoltării economiei locale. Avem încredere în climatul economic general din România şi în potenţialul acestei ţări. Industria auto este dinamică, iar tradiţia pe care România o are în ceea ce priveşte piaţa auto a facilitat deja procesul de recrutare de personal calificat", a declarat Kirchhoff.

Unităţile de business ale Kirchhoff au avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO