Auto

Cât costă cel mai nou model de la McLaren. Este cea mai scumpă maşină produsă până acum de companie. VIDEO

Cât costă cel mai nou model de la McLaren. Este cea mai...

Autor: Luciana Georgescu

31.08.2014, 09:00 1212

McLaren a produs automobilul P1 GTR, varianta îmbunătăţită a modelului P1 din 2013, care poate fi achiziţionat pentru suma de 3,3 milioane de dolari doar de posesorii variantei anterioare, scrie Bloomberg.

McLaren P1 a fost comercializat pentru 1,4 milioane de dolari.

“P1 GTR este cel mai scump autoturism produs de McLaren. O parte dintre clienţii noştri au venit cu rugămintea de a crea un model mai atrăgător, care însă să includă o parte dintre caracteristicile variantei anterioare”, a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren Automotive.

El a precizat că modelul actual vine cu trei îmbunătăţiri. P1 GTR este mai uşor decât predecesorul său, cântărind 1.295 de tone, după ce toate elementele neesenţiale au fost eliminate. În plus, modelul nou dezvoltă 986 cai putere faţă de cei 727 cai putere ai autoturismului din 2013. Cea de-a treia îmbunătăţire se referă la aerodinamica autovehiculului: talie foarte joasă, anvelope şi suspensii speciale pentru maşinile de curse.

“Compania noastră le transmite clienţilor un mesaj simplu: vă păstrăm exclusivitatea prin construirea unor autovehicule care nu sunt accesibile decât clienţilor existenţi. Anticipez că 25-30 de persoane vor achiziţiona noul model, pentru că am preluat cele mai căutate atribute de la P1 şi le-am folosit pentru a construi ce mai puternică maşină de curse”, a spus Flewitt.

Prin achiziţionarea automobilului P1 GTR, clienţii primesc mai mult decât o maşină – ei vor avea acces la lecţiile de condus oferite de companie, dar şi intrare gratuită la evenimentele organizate de McLaren.

”În acest an, vom organiza şase evenimente în diferite ţări din jurul lumii, care au circuite de curse emblematice. Compania se va ocupa de transportul maşinilor direct la locul evenimentului, astfel că participanţilor nu le rămâne decât să vină, să îşi conducă maşina şi să se bucure de weekend. Este ceva unic şi special, care vine la pachet cu P1 GTR”, a mai spus CEO-ul McLaren.

Flewitt consideră că firma pe care o conduce reprezintă o afacere de succes, care are nevoie de astfel de produse pentru a putea să facă investiţii în tehnologie, în autovehicule şi să construiasă modele noi în viitor. “Ne dorim ca noul model să fie pe placul clienţilor noştri. P1 GTR reprezintă o eblemă a companiei, dar şi o sursă de venit care să contribuie la fabricarea unui nou model. Este un cerc vicios: dacă producem maşini de calitate, clienţii le vor cumpăra, iar dacă clienţii le vor cumpăra, putem folosi banii pentru a crea variante noi, mai bune şi mai performante”, a conchis Flewitt. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO