Auto

Noul monovolum Dacia s-ar putea numi Popster şi va avea un preţ de 14.800 de euro - presa franceză

Noul monovolum Dacia s-ar putea numi Popster şi va avea un preţ de 14.800 de euro - presa franceză

Autor: Bogdan Cojocaru

16.02.2011, 13:50 1863

Dacia va lansa în acest an două modele de familie, un monovolumcu un preţ de 14.800 de euro care s-ar putea numi Popster şi omaşină de oraş derivată dintr-o autoutilitară uşoară care ar puteacosta începând cu 13.000 de euro, potrivit L'AutomobileMagazine.

"Un break, un 4X4, două berline...Dacia atacă pe toate fronturile.Următoarea etapă va fi monovolumul şi, pentru a intra pe acestsegment, constructorul auto propune două modele", noteazăpublicaţia franceză.

Potrivit L'Automobile Magazine, Dacia ar urma să lanseze unmonovolum compact şi o maşină de oraş derivată dintr-oautoutilitară uşoară.

Monovolumul reprezintă mai degrabă un model convenţional, cu altreilea geam lateral de formă pătrată şi uşile din spatedeschizându-se în modul clasic. Cu o lungime de 4,5 metri, modelulse va distinge prin preţul său, de 14.800 de euro, cu 6.000 de euromai puţin decât varianta entry a Scénic. Popster va avea un consummediu de 5,2 litri la suta de kilometri.

Al doilea model va avea o echipare mai slabă decât "fratele maimare", portierele din spate vor fi culisante. Accesul la portbagajse va face prin două uşi, ca la MCV-ul Logan. Modelul va avea unpreţ de 13.000 de euro în varianta standard şi de 14.500 de eurodacă va fi echipat cu motor diesel de 85 de cai putere. Maşina vaconsuma în medie 5,5 de litri la suta de kilometri.

Noul model va fi cu 3.750 de euro mai ieftin decât Kangoo dCi 90Authentique, dar va putea transporta o cantitate mai mare.

Publicaţia notează că modele au fost deja prezentate unorpotenţiali clienţi.
Renault a anunţat recent că va lansa în 2012, în Europa, douămodele marca Dacia, un automobil de familie şi un autovehiculcomercial uşor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO